Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne. Dzieciaki to uwielbiają, nie tylko na śniadanie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16699
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5410
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16699
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5410
Składniki
Żółtka utrzepac z mlekiem, dodac mąkę (ciasto musi lac się gęstym strumieniem z łyżki - gęstsze niż na naleśniki). Dodac ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszac.
Umyte, obrane jabłka pokroic w plastry. Dodac do ciasta, wymieszac. Smażyc na rozgrzanym oleju placki, by w każdym znalazło się jabłko. Podawac gorące posypane cukrem cynamonowym. Smacznego.