Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkami można przygotować na wiele sposobów. My proponujemy przygotować je z tartych jabłek. Do ciasta najlepiej dodać szklankę jogurtu naturalnego, który sprawi, że placki będą niezwykle delikatne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem. Dodaj jogurt i zamieszaj. Do powstałej masy przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie wymieszaj. Dodaj jeszcze utarte (ale odsączone z nadmiaru wody) jabłka. Wymieszaj całość.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Za pomocą łyżki wykładaj ciasto. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Podawaj posypane cukrem pudrem.