Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkami można przygotować na wiele sposobów. My proponujemy przygotować je z tartych jabłek. Do ciasta najlepiej dodać szklankę jogurtu naturalnego, który sprawi, że placki będą niezwykle delikatne.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2588
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2588
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem. Dodaj jogurt i zamieszaj. Do powstałej masy przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie wymieszaj. Dodaj jeszcze utarte (ale odsączone z nadmiaru wody) jabłka. Wymieszaj całość.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Za pomocą łyżki wykładaj ciasto. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Podawaj posypane cukrem pudrem.