Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe placki z pieczarek i cukinii.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13417
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 570
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2767
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 759
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13417
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 570
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2767
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 759
Składniki
Wymyte,osuszone cukinie w całości trzemy na tarce o dużych oczkach. solimy i odstawiamy na 15 minut żeby zmiękły.
Obrane pieczarki ze skórek także ścieramy na większych oczkach.
Dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
Odciskamy powstały sok z cukinii, dodajemy starte na wiórka pieczarki, pokrojoną cebulkę, jajka, kaszę kuskus, pieprz ziołowy, paprykę, majeranek.
Wszystkie składniki mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Podajemy na gorąco z kwaśną, gęstą śmietaną lub chłodną maślanką. Smacznego!!!