Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe placki z pieczarek i cukinii.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5484
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5484
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Składniki
Wymyte,osuszone cukinie w całości trzemy na tarce o dużych oczkach. solimy i odstawiamy na 15 minut żeby zmiękły.
Obrane pieczarki ze skórek także ścieramy na większych oczkach.
Dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
Odciskamy powstały sok z cukinii, dodajemy starte na wiórka pieczarki, pokrojoną cebulkę, jajka, kaszę kuskus, pieprz ziołowy, paprykę, majeranek.
Wszystkie składniki mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Podajemy na gorąco z kwaśną, gęstą śmietaną lub chłodną maślanką. Smacznego!!!