Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez dzieci, najlepsze na śniadanie jak i podwieczorek. Pulchne, niezbyt słodkie, po prostu pyszne. Tak więc ja pierwszy dzień ferii zaczęłam od słodkiego śniadania.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326546
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12100
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16922
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5541
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326546
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12100
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16922
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5541
Składniki
Do miski wlewamy mleko, a następnie dodajemy do niego serek Danio, jajka, budyń waniliowy, cukier waniliowy, obydwie mąki oraz proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie miksujemy, a następnie dodajemy obrane i starte na dużych oczkach jabłko. Mieszamy.
Placki pieczemy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością margaryny, na średnim ogniu.
Placuszki smażymy z obydwu stron rumieniąc je na złoto-brązowy kolor.
Po usmażeniu placuszki możemy obsypać cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))