Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez dzieci, najlepsze na śniadanie jak i podwieczorek. Pulchne, niezbyt słodkie, po prostu pyszne. Tak więc ja pierwszy dzień ferii zaczęłam od słodkiego śniadania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10629
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10629
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13011
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4761
Składniki
Do miski wlewamy mleko, a następnie dodajemy do niego serek Danio, jajka, budyń waniliowy, cukier waniliowy, obydwie mąki oraz proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie miksujemy, a następnie dodajemy obrane i starte na dużych oczkach jabłko. Mieszamy.
Placki pieczemy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością margaryny, na średnim ogniu.
Placuszki smażymy z obydwu stron rumieniąc je na złoto-brązowy kolor.
Po usmażeniu placuszki możemy obsypać cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))