Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8208
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41698
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4843
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45772
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8208
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41698
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4843
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45772
Składniki
1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. 2. Żółtka wymieszać dokładnie z rozdrobnionym widelcem twarogiem. Dodać proszek do pieczenia, starkowane lub pokrojone drobno jabłka oraz mąkę i wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę i całość wymieszać. 3. Placuszki łyżką nakładać na rozgrzaną oliwę i smażyć na niezbyt dużym płomieniu z obu stron na złoty kolor.
Podawać na przykład ze świeżymi owocami.