Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16015
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6444
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14066
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16015
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6444
Składniki
1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. 2. Żółtka wymieszać dokładnie z rozdrobnionym widelcem twarogiem. Dodać proszek do pieczenia, starkowane lub pokrojone drobno jabłka oraz mąkę i wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę i całość wymieszać. 3. Placuszki łyżką nakładać na rozgrzaną oliwę i smażyć na niezbyt dużym płomieniu z obu stron na złoty kolor.
Podawać na przykład ze świeżymi owocami.