Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z lekką ostrością chrzanu. Dodatek wędzonej makreli i słodkawej żurawiny uzupełnia danie.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17851
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 478
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5605
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2885
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17851
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 478
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5605
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2885
Składniki
Jajko roztrzepujemy z 1 łyżką chrzanu. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, startą cebulę, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Placki smażymy na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Gotowe placki można lekko posmarować pozostałym chrzanem. Na każdy placek wykładamy kawałek makreli i ew. owoc żurawiny.