Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z lekką ostrością chrzanu. Dodatek wędzonej makreli i słodkawej żurawiny uzupełnia danie.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 261
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 227
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 261
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 227
Składniki
Jajko roztrzepujemy z 1 łyżką chrzanu. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, startą cebulę, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Placki smażymy na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Gotowe placki można lekko posmarować pozostałym chrzanem. Na każdy placek wykładamy kawałek makreli i ew. owoc żurawiny.