Do góry

Śniadania Przepis na:

Placki ziemniaczane z chrzanem

Przepis dnia 2019-06-18
Placki ziemniaczane z chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10264

Dodano:

Odsłon: 1711

Chrupiące z lekką ostrością chrzanu. Dodatek wędzonej makreli i słodkawej żurawiny uzupełnia danie.

Składniki

  • starte ziemniaki 440 g
  • 1 mała starta cebula
  • 1 jajko + chrzan 3-4 łyżki
  • sól, pieprz + 1-2 łyżki mąki
  • 1 wędzona makrela
  • ew. żurawina do mięsa 1 łyżeczka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajko roztrzepujemy z 1 łyżką chrzanu.
    Do startych ziemniaków dodajemy jajko, startą cebulę, mąkę, sól i pieprz.
    Dokładnie mieszamy.
    Placki smażymy na rozgrzanym oleju do przyrumienienia.
    Gotowe placki można lekko posmarować pozostałym chrzanem.
    Na każdy placek wykładamy kawałek makreli i ew. owoc żurawiny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 19 sierpnia Ciekawy pomysł na placki ziemniaczane. A że ja bardzo lubię ostre potrawy to coś w sam raz dla mnie:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 14 czerwca Pyszne a jeszcze z takimi dodatkiem to podwójnie pyszne.:) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 czerwca Super pomysł na placki ziemniaczane:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń