Do góry

Śniadania Przepis na:

Placki ziemniaczano-owsiane

Placki ziemniaczano-owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2462 Ocena: 16710

Dodano:

Odsłon: 843

Aromatyczne i smaczne placuszki na śniadanie.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczano-owsiane

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Ziemniaki obrać, zetrzeć i zlać nadmiar soku. Następnie dodać płatki owsiane, jaja, majeranek, sodę i sól. Smażyć placki na rozgrzanym oleju. Podawać ze śmietaną lub z rybą w pomidorach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozenkamaria 01 sierpnia 2016 żeby uniknąć glutenu (po co go dokładać?) dołożyłam mąki kokosowej ( nie za dużo, bo mocno za chwilę spulchni ciasto) i bez sody!! Trzeba jeść zdrowo. Nie ucieram ziemniaków, ale wrzucam do blendera z cebulą i jajkiem.Mąki dodaję w misce Tak jest szybciej. Placki kłaść wielkości racuszków bo się łamią, ale są super z jogurtem, pieprzem, odrobina soli. nie czuć praktycznie mąki kokosowej. Smacznego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń