Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i zdrowe placuszki na dobry poranek. Do tego kawa i szybkie śniadanie gotowe. Placuszki są lekko słodkie, można je podać z odrobiną syropu klonowego, dżemu lub czekolady.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5694
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1277
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 189
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5694
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1277
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 189
Składniki
Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach omijając gniazdo nasienne. Jajko roztrzepać w misce, dodać starte jabłko, mąkę, proszek i cynamon, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać po kopiastej łyżce tworząc placuszki. Smażyć 3-4 minuty, odwrócić placuszki na drugą stronę i dosmażyć przez 2 minuty. Nałożyć na talerzyk, można polać placuszki syropem klonowym, ozdobić czekoladą lub zajadać z dżemem. :D