Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i zdrowe placuszki na dobry poranek. Do tego kawa i szybkie śniadanie gotowe. Placuszki są lekko słodkie, można je podać z odrobiną syropu klonowego, dżemu lub czekolady.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35913
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 152
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35913
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 152
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Składniki
Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach omijając gniazdo nasienne. Jajko roztrzepać w misce, dodać starte jabłko, mąkę, proszek i cynamon, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać po kopiastej łyżce tworząc placuszki. Smażyć 3-4 minuty, odwrócić placuszki na drugą stronę i dosmażyć przez 2 minuty. Nałożyć na talerzyk, można polać placuszki syropem klonowym, ozdobić czekoladą lub zajadać z dżemem. :D