Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki własnej roboty, są przepyszne.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 513
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 513
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4492
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i przysmażyć na maśle (możemy podlać odrobiną wody). Następnie wsypać mannę, mąkę, dodać twaróg, cukier i sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Formować małe placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.