Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki własnej roboty, są przepyszne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i przysmażyć na maśle (możemy podlać odrobiną wody). Następnie wsypać mannę, mąkę, dodać twaróg, cukier i sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Formować małe placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.