Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki własnej roboty, są przepyszne.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1329
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 265
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 48
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1329
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 265
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 48
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i przysmażyć na maśle (możemy podlać odrobiną wody). Następnie wsypać mannę, mąkę, dodać twaróg, cukier i sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Formować małe placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.