Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste placuszki z podgrzanym kefirem i wodą gazowaną idealne na śniadanie, podwieczorek lub gdy masz ochotę na coś dobrego.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 49
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31210
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 385
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1478
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 49
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31210
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 385
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1478
Składniki
Do miski wbij jajko, dodaj cukier, sól i wymieszaj. Do rondelka wlej kefir i wodę gazowaną podgrzej żeby było gorące ale nie piekło w palce.
Mieszając masę jajeczną wlej gorący kefir z wodą i dobrze wymieszaj . Następnie dodaj mąkę z sodą, wymieszaj i odstaw na 15 minut.
Na patelni rozgrzej większą ilość oleju, ciasta już nie mieszamy tylko nakładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu. Przed podaniem posyp obficie cukrem pudrem.