Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste placuszki z podgrzanym kefirem i wodą gazowaną idealne na śniadanie, podwieczorek lub gdy masz ochotę na coś dobrego.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 675
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12425
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 675
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12425
Składniki
Do miski wbij jajko, dodaj cukier, sól i wymieszaj. Do rondelka wlej kefir i wodę gazowaną podgrzej żeby było gorące ale nie piekło w palce.
Mieszając masę jajeczną wlej gorący kefir z wodą i dobrze wymieszaj . Następnie dodaj mąkę z sodą, wymieszaj i odstaw na 15 minut.
Na patelni rozgrzej większą ilość oleju, ciasta już nie mieszamy tylko nakładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu. Przed podaniem posyp obficie cukrem pudrem.