Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanko najlepsze. Dzięki kurkumie mają piękny żółty kolor, a cynamon wzbogaca zapach. Obie przyprawy działają odkażająco.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19359
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19359
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Składniki
Jabłka obrać. Wykroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z sokiem z cytryny. Jajka rozbełtać w miseczce z łyżką oleju rzepakowego. Dodać jogurt. Dobrze wymieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kurkumą, cynamonem i szczyptą soli. Dodać jabłka. Wymieszać. Pozostawić pod ściereczką na ok 10 min. Rozgrzać na patelni olej rzepakowy. Łyżką nakładać małe porcje ciasta. Placki smażyć na złoty kolor po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikem. Przed podaniem można osypać cukrem pudrem lub polać miodem. Smacznego.