Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanko najlepsze. Dzięki kurkumie mają piękny żółty kolor, a cynamon wzbogaca zapach. Obie przyprawy działają odkażająco.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2539
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 106
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2539
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 106
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5531
Składniki
Jabłka obrać. Wykroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z sokiem z cytryny. Jajka rozbełtać w miseczce z łyżką oleju rzepakowego. Dodać jogurt. Dobrze wymieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kurkumą, cynamonem i szczyptą soli. Dodać jabłka. Wymieszać. Pozostawić pod ściereczką na ok 10 min. Rozgrzać na patelni olej rzepakowy. Łyżką nakładać małe porcje ciasta. Placki smażyć na złoty kolor po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikem. Przed podaniem można osypać cukrem pudrem lub polać miodem. Smacznego.