Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki przygotowane z przepisu babcinego. Placuszki proste w przygotowaniu, puszyste i smaczne. Z dodaniem jabłuszka smakują rewelacyjnie. Polecam na śniadanie, podwieczorek czy nawet można zabrać do pracy.
miska, praska , widelec, patelnia, tarka, nóż, łyżka, mikser,
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 59
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2497
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 354
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 59
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2497
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 354
Składniki
Do miski przecisnąć przez praskę twaróg lub dobrze rozgnieść widelcem. Dodać żółtka, cukier waniliowy wymieszać. Dodać również obrane starte na tarce o dużych oczkach jabłka, cynamon i ponownie wymieszać. Do masy dodać mąkę z sodą oczyszczoną, wymieszać do połączenia składników. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i łyżką wmieszać do masy serowej. Patelnię rozgrzać, delikatnie natłuścić olejem i nakładać porcje masy formując placuszki. Smażyć na rumiano z każdej strony na średniej mocy palnika. Po usmażeniu podawać z czym kto lubi u mnie polane syropem klonowym z dodatkiem gęstej śmietany. Można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie masy na placuszki.
Smażenie.
Placuszki gotowe do podania.