Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste z dodatkiem aromatycznych jesiennych owoców. Placuszki z jabłkami na jogurcie to propozycja na śniadanie, która zasmakuje każdemu. Koniecznie użyj do nich świeżych, polskich jabłek oraz porządnej szczypty cynamonu. Sprawdź, jak łatwo zrobić ten przepis.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 111
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5668
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2702
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 111
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5668
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2702
Składniki
Zacznij od umycia jajek w gorącej wodzie, wysusz je i wbij do miski. Dodaj do nich jogurt grecki, olej rzepakowy i dokładnie wymieszaj.
Przesiej mąkę do drugiej miski, wsyp proszek do pieczenia, sodę, cukier puder i cukier waniliowy. Wszystko wymieszaj, a następnie wsyp do miski z mokrymi składnikami. Połącz wszystko, aby powstała jednolita masa.
Jabłka umyj, obierz i pokrój w talarki. Obficie posyp je cynamonem, a następnie wrzuć do masy.
Patelnię mocno rozgrzej, możesz wlać na nią odrobinę oleju. Smaż placki z dwóch, aż urosną i będą miały złoty kolor.
Placki podawaj z jogurtem, odrobiną miodu oraz dekorację z listków mięty.