Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste z dodatkiem aromatycznych jesiennych owoców. Placuszki z jabłkami na jogurcie to propozycja na śniadanie, która zasmakuje każdemu. Koniecznie użyj do nich świeżych, polskich jabłek oraz porządnej szczypty cynamonu. Sprawdź, jak łatwo zrobić ten przepis.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1595
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1595
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Składniki
Zacznij od umycia jajek w gorącej wodzie, wysusz je i wbij do miski. Dodaj do nich jogurt grecki, olej rzepakowy i dokładnie wymieszaj.
Przesiej mąkę do drugiej miski, wsyp proszek do pieczenia, sodę, cukier puder i cukier waniliowy. Wszystko wymieszaj, a następnie wsyp do miski z mokrymi składnikami. Połącz wszystko, aby powstała jednolita masa.
Jabłka umyj, obierz i pokrój w talarki. Obficie posyp je cynamonem, a następnie wrzuć do masy.
Patelnię mocno rozgrzej, możesz wlać na nią odrobinę oleju. Smaż placki z dwóch, aż urosną i będą miały złoty kolor.
Placki podawaj z jogurtem, odrobiną miodu oraz dekorację z listków mięty.