Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne zdrowe i smaczne placuszki sniadaniowe :) Tym razem z jablkiem- polecam! Z podanej porcji wyszlo mi 5 sporych plackow.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3553
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8917
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3553
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8917
Składniki
Do garnka wlac mleko, dodac cukier, platki owsiane i len, calosc zagotowac. Chwilke pogotowac, zdjac z ognia, przykryc i odstawic do wystygniecia. Do chlodnej masy dodac jajko, make, przyprawy i proszek, dokladnie wymieszac. Jablko pokroic w kostke, dodac do masy. Smazyc placki na dobrze rozgrzanej patelni- przekrecac je dopiero, kiedy na powierzchni pojawia sie pecherzyki powietrza. Podawac z dzemem, miodem lub wg uznania.