Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9862
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9862
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do miski wsypać mąkę pszenną, dodać zsiadłe mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz jajka. Całość zmiksować mikserem. Dodać jabłka, pomieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone racuszki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego