Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 432
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5465
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 432
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5465
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do miski wsypać mąkę pszenną, dodać zsiadłe mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz jajka. Całość zmiksować mikserem. Dodać jabłka, pomieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone racuszki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego