Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 93
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3992
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 138
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 93
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3992
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 138
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do miski wsypać mąkę pszenną, dodać zsiadłe mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz jajka. Całość zmiksować mikserem. Dodać jabłka, pomieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone racuszki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego