Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo nietypowe placuszki w których składzie są tylko 4 składniki, bez dodatku mąki i spulchniaczy, nie zbyt puchate ale i tak smaczne.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 230
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 230
Składniki
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie, w rondelku gotujemy 2 szklanki wody, dodajemy kaszę i sezam, gotujemy około 10 minut stale mieszając. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce by jeszcze kasza zaparowała i wchłonęła wodę. Do zimnej kaszy i sezamu dodajemy cukier i żółtka, ucieramy dokładnie. Dodajemy pianę ubitą na sztywno, delikatnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, kładziemy łyżką nasze placuszki i smażymy na złoty kolor po 2 minuty z każdej strony, uważając przy przekręcaniu bo mogą się rwać. Podajemy z bitą śmietaną, jogurtem, lub ulubioną konfiturą.
SMACZNEGO