Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo nietypowe placuszki w których składzie są tylko 4 składniki, bez dodatku mąki i spulchniaczy, nie zbyt puchate ale i tak smaczne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414095
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414095
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2236
Składniki
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie, w rondelku gotujemy 2 szklanki wody, dodajemy kaszę i sezam, gotujemy około 10 minut stale mieszając. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce by jeszcze kasza zaparowała i wchłonęła wodę. Do zimnej kaszy i sezamu dodajemy cukier i żółtka, ucieramy dokładnie. Dodajemy pianę ubitą na sztywno, delikatnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, kładziemy łyżką nasze placuszki i smażymy na złoty kolor po 2 minuty z każdej strony, uważając przy przekręcaniu bo mogą się rwać. Podajemy z bitą śmietaną, jogurtem, lub ulubioną konfiturą.
SMACZNEGO