Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe placuszki dla naszych dzieci,
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 571
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 240
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 41
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 571
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 240
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 41
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 65
Składniki
Wykonanie: Jogurt zmiksować z jajkami i olejem, dodać cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Patelnię posmarować olejem, nakładać ciasto łyżką tworząc malutkie placuszki. Gdy lekko podrosną poukładać przekrojone na pół winogrona i smażyć na wolnym ogniu, przewrócić na drugą stronę i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. SMACZNEGO.