Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki owsiane, jęczmienne, jaglane i orkiszowe to ostatnio moje ulubione śniadanie. Tak przygotowana owsianka to jednocześnie pyszna jaki i zdrowa propozycja śniadaniowa, dzięki niej będziecie miały energię na resztę dnia.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1424
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 450
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1424
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 450
Składniki
Mleko gotujemy z dodatkiem kardamonu i przeciętej wzdłuż laski wanilii. Płatki zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy na 5 minut, by napęczniały. Dodajemy miód i maliny, delikatnie mieszamy. Możemy posypać listkami mięty. Smacznego. Porada: Jak nie macie czasu na zjedzenie śniadania przed pracą, możecie wziąć suche płatki, wymieszać je z owocami liofilizowanymi, ziarenkami wanilii, kardamonem i miodem(cukrem kokosowym, ksylitolem itp.), a w pracy zalać je ciepłym mlekiem lub wodą. Prawda, że proste