Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki owsiane, jęczmienne, jaglane i orkiszowe to ostatnio moje ulubione śniadanie. Tak przygotowana owsianka to jednocześnie pyszna jaki i zdrowa propozycja śniadaniowa, dzięki niej będziecie miały energię na resztę dnia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1256
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5779
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18381
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1256
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5779
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18381
Składniki
Mleko gotujemy z dodatkiem kardamonu i przeciętej wzdłuż laski wanilii. Płatki zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy na 5 minut, by napęczniały. Dodajemy miód i maliny, delikatnie mieszamy. Możemy posypać listkami mięty. Smacznego. Porada: Jak nie macie czasu na zjedzenie śniadania przed pracą, możecie wziąć suche płatki, wymieszać je z owocami liofilizowanymi, ziarenkami wanilii, kardamonem i miodem(cukrem kokosowym, ksylitolem itp.), a w pracy zalać je ciepłym mlekiem lub wodą. Prawda, że proste