Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysły na przystawki biorą się czasem także z wyglądania przez okno kuchenne i podjadania tego, co jest w zasięgu wzroku i dłoni. Tak było tym razem: miałam łososia wędzonego, z którego w pierwszej wersji chciałam przygotować tatara z kaparami, a przed oczami, w doniczkach, stały mięta i bazylia. Więc kęs surowego łososia poprawiłam najpierw miętą, a kolejny już bazylią. Oba połączenia są fantastyczne, jednak mnie bardziej urzekło to pierwsze. Taka to pyszna i wonna historia. Zapraszam na kolejne połączenie smaków bardzo nieoczywistych.
Łososia pokroić na mniejsze kawałki, miętę posiekać (ale nieszczególnie drobno), dorzucić do ryby, polać sokiem z połowy limonki, dodać świeżo zmielony pieprz. Wymieszać delikatnie, wstawić
na około godzinę do lodówki, a jeśli nie dacie rady wytrzymać, można skonsumować od razu
z wieloziarnistym pieczywem.
Dekorować listkami mięty i zajadać ze smakiem :-)
Kanapka z łososiem, moze byc rowniez serwowana jako malutkie przekaski.
Odsłon: 13013
Bardzo smaczne danie, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli zamiast kotlet...
Odsłon: 2962
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 276
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 112
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 80
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 48
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 161
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 276
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 112
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 80
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 48
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 161
Składniki
Łososia pokroić na mniejsze kawałki, miętę posiekać (ale nieszczególnie drobno), dorzucić do ryby, polać sokiem z połowy limonki, dodać świeżo zmielony pieprz. Wymieszać delikatnie, wstawić na około godzinę do lodówki, a jeśli nie dacie rady wytrzymać, można skonsumować od razu z wieloziarnistym pieczywem. Dekorować listkami mięty i zajadać ze smakiem :-)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Babeczki śniadaniowe
Śniadania
Placki jogurtowe z kawałkami truskawek
Śniadania
Omlet warzywny z ośmiorniczkami
Śniadania
Omlet z jeżynami
Babeczki śniadaniowe
Te babeczki śniadaniowe są pyszne, pożywne, nafaszerowane smakiem i warzywami...
Odsłon: 107
Placki jogurtowe z kawałkami truskawek
Przepyszne i bardzo proste w wykonaniu. Idealne na śniadanie czy deser. Warto...
Odsłon: 71