Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysły na przystawki biorą się czasem także z wyglądania przez okno kuchenne i podjadania tego, co jest w zasięgu wzroku i dłoni. Tak było tym razem: miałam łososia wędzonego, z którego w pierwszej wersji chciałam przygotować tatara z kaparami, a przed oczami, w doniczkach, stały mięta i bazylia. Więc kęs surowego łososia poprawiłam najpierw miętą, a kolejny już bazylią. Oba połączenia są fantastyczne, jednak mnie bardziej urzekło to pierwsze. Taka to pyszna i wonna historia. Zapraszam na kolejne połączenie smaków bardzo nieoczywistych.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Składniki
Łososia pokroić na mniejsze kawałki, miętę posiekać (ale nieszczególnie drobno), dorzucić do ryby, polać sokiem z połowy limonki, dodać świeżo zmielony pieprz. Wymieszać delikatnie, wstawić na około godzinę do lodówki, a jeśli nie dacie rady wytrzymać, można skonsumować od razu z wieloziarnistym pieczywem. Dekorować listkami mięty i zajadać ze smakiem :-)