Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysły na przystawki biorą się czasem także z wyglądania przez okno kuchenne i podjadania tego, co jest w zasięgu wzroku i dłoni. Tak było tym razem: miałam łososia wędzonego, z którego w pierwszej wersji chciałam przygotować tatara z kaparami, a przed oczami, w doniczkach, stały mięta i bazylia. Więc kęs surowego łososia poprawiłam najpierw miętą, a kolejny już bazylią. Oba połączenia są fantastyczne, jednak mnie bardziej urzekło to pierwsze. Taka to pyszna i wonna historia. Zapraszam na kolejne połączenie smaków bardzo nieoczywistych.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 829
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 664
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5732
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4822
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1035
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 829
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 664
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5732
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4822
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1035
Składniki
Łososia pokroić na mniejsze kawałki, miętę posiekać (ale nieszczególnie drobno), dorzucić do ryby, polać sokiem z połowy limonki, dodać świeżo zmielony pieprz. Wymieszać delikatnie, wstawić na około godzinę do lodówki, a jeśli nie dacie rady wytrzymać, można skonsumować od razu z wieloziarnistym pieczywem. Dekorować listkami mięty i zajadać ze smakiem :-)