Do góry

Śniadania Przepis na:

Poświąteczna pasta kanapkowa

Poświąteczna pasta kanapkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3417

Dodano:

Odsłon: 309

Pomysł na wykorzystanie resztek wędlin pozostałych po świętach. Takie czyszczenie lodówki:)

Składniki

  • szynka wędzona 15 dag
  • karkówka pieczona 20 dag
  • papryka czerwona 0,5 strąka
  • ser żółty starty 3 łyżki
  • cebula czerwona 1 szt mała
  • majonez 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • papryka mielona ostra do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Karkówkę i szynkę kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do pojemnika, dodajemy starty żółty ser i majonez. Wszystko razem blendujemy.

  2. Pastę doprawiamy do smaku przyprawami. Doskonale smakuje jako pasta kanapkowa lub farsz do gotowanych jajek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń