Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.....prawdziwy smak pączków....choć pączkami nie są
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3350
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3350
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Składniki
Chałkę kroimy w grube kromki. W misce roztrzepujemy jaja z cukrem waniliowym i mlekiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kromki chałki moczymy dobrze z obu stron w misce z mlekiem, jajami i cukrem waniliowym i smażymy z obu stron do zrumienienia.Wyjmujemy na ręcznik papierowy i posypujemy cukrem pudrem. Ja uwielbiam posmarowane dżemem. Podawać ciepłe.