Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i łatwy do zrobienia domowy chlebek Można dodać dowolne ziarna Smakuje obłędnie i ten zapach w domu pieczonego chleba nie do opisania ️️
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22757
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8893
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22757
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8893
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże, sól i cukier. Wlewamy olej i ciepłą wodę i dodajemy 4 łyżeczki słonecznika i siema lnianego Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Keksówkę smarujemy tłuszczem następnie wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy przez chwilę i przekładamy do keksówki. Wyrównujemy i ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 200 stopni. *mój chlebek był pieczony 40min. - Smacznego! ????