Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i łatwy do zrobienia domowy chlebek Można dodać dowolne ziarna Smakuje obłędnie i ten zapach w domu pieczonego chleba nie do opisania ️️
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże, sól i cukier. Wlewamy olej i ciepłą wodę i dodajemy 4 łyżeczki słonecznika i siema lnianego Wyrabiamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Keksówkę smarujemy tłuszczem następnie wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy przez chwilę i przekładamy do keksówki. Wyrównujemy i ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 200 stopni. *mój chlebek był pieczony 40min. - Smacznego! ????