Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne i smaczne placuszki z dodatkiem mleka w proszku do sposób na szybkie i smaczne śniadanie czy podwieczorek.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Składniki
Do miski miski dodaj jajka, mleko oraz cukier waniliowy, następnie przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem w proszku, wszystko wymieszaj energicznie do połączenia składników, aby powstało jednolite ciasto bez grudek.
Placuszki smaż na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor z obu stron, wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu .
Placuszki serwuj z ulubionymi dodatkami np. posypane cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą.