Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17302
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 147
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17302
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 147
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Składniki
Mleko wlej do miski dodaj olej, aromat waniliowy i żółtka. Wszystko razem zamieszaj i dodaj przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeszce raz wszystko dokładnie zamieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z pozostałym ciastem.
Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką ciasto, tak aby powstały niewielkie placki.
Smaż z obu stron na złoto-brązowy kolor. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem. Smacznego !!!