Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12887
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12887
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4626
Składniki
Mleko wlej do miski dodaj olej, aromat waniliowy i żółtka. Wszystko razem zamieszaj i dodaj przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeszce raz wszystko dokładnie zamieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z pozostałym ciastem.
Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką ciasto, tak aby powstały niewielkie placki.
Smaż z obu stron na złoto-brązowy kolor. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem. Smacznego !!!