Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12417
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 871
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12417
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 871
Składniki
Mleko wlej do miski dodaj olej, aromat waniliowy i żółtka. Wszystko razem zamieszaj i dodaj przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeszce raz wszystko dokładnie zamieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z pozostałym ciastem.
Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką ciasto, tak aby powstały niewielkie placki.
Smaż z obu stron na złoto-brązowy kolor. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem. Smacznego !!!