Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13760
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1577
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15306
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6253
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13760
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1577
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15306
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6253
Składniki
Mleko wlej do miski dodaj olej, aromat waniliowy i żółtka. Wszystko razem zamieszaj i dodaj przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Jeszce raz wszystko dokładnie zamieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z pozostałym ciastem.
Na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżką ciasto, tak aby powstały niewielkie placki.
Smaż z obu stron na złoto-brązowy kolor. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem. Smacznego !!!