Do góry

Śniadania Przepis na:

Puszyste naleśniki

Puszyste naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 437 Ocena: 2231

Dodano:

Odsłon: 4910

Delikatne, puszyste i niezwykle apetyczne naleśniki.

Składniki

  • Jajka kurze - 2 szt.
  • Cukier kryształ - 3 łyżki
  • Jogurt naturalny - 200 g
  • Budyń o smaku waniliowym - 60 g - 1 szt.
  • Mąka pszenna - 1 1/2 szklanki
  • Mleko - 1/2 szklanki
  • Olej - 4 łyżki
  • Serek biały - 250 g - kostka
  • Mandarynki - 3 szt.
  • Śmietana 18 % - 3 łyżeczki
  • Cukier puder - 2 łyżki + do posypania
  • Szczypta soli
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puszyste naleśniki

Przygotowanie

  1. Jajka wybić dodać szczyptę soli oraz cukier kryształ ubić na puszysto. Dodać jogurt i budyń utrzeć robotem. Mąkę przesiać , dodać do utartych składników, mleko i dalej ucierać na końcu dodać olej. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję pozostawić aby odpoczęło.

  2. Patelnię rozgrzać , wlewać cienkim strumieniem rozprowadzając po patelni. Smażyć na rumiano z obu stron. Przewracać delikatnie gdyż są puszyste.

  3. Serek wymieszać z cukrem pudrem i śmietaną. Mandarynki obrać , zblendować. Naleśniki posmarować serkiem, nałożyć trochę musu mandarynkowego, złożyć naleśniki.

  4. Posypać po wierzchu cukrem pudrem, można polać sosem czekoladowym oraz dodać kleksa ze śmietany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń