Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste i niezwykle apetyczne naleśniki.
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 106
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 44
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 49
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 43
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 106
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 44
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 49
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 43
Składniki
Jajka wybić dodać szczyptę soli oraz cukier kryształ ubić na puszysto. Dodać jogurt i budyń utrzeć robotem. Mąkę przesiać , dodać do utartych składników, mleko i dalej ucierać na końcu dodać olej. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję pozostawić aby odpoczęło.
Patelnię rozgrzać , wlewać cienkim strumieniem rozprowadzając po patelni. Smażyć na rumiano z obu stron. Przewracać delikatnie gdyż są puszyste.
Serek wymieszać z cukrem pudrem i śmietaną. Mandarynki obrać , zblendować. Naleśniki posmarować serkiem, nałożyć trochę musu mandarynkowego, złożyć naleśniki.
Posypać po wierzchu cukrem pudrem, można polać sosem czekoladowym oraz dodać kleksa ze śmietany.