Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na prośbę męża puszysty omlecik z szynką, pomidorkiem oraz cebulką zieloną . Polecam
garnuszek, widelc, patelnia,
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 156
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 19
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17362
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 156
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 19
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17362
Składniki
Jajka wbić do garnuszka, rozbełtać z mlekiem i mąką oraz doprawić pieprzem i solą do smaku. Na patelni rozgrzać masło , wlać masę jajeczną. Gdy omlet zacznie się ścinać - jeżeli lubicie mocno ścięte omlety możecie go po 2 - 3 minutach obrócić na drugą stronę i wtedy rozłożyć pokrojoną w plastry szynkę i pokrojonego w kostkę pomidora. Omlet zwinąć jedną stroną w pół. Po całkowitym ścięciu się omleta zsunąć na talerz i oprószyć posikana cebulką zieloną smacznego.
Przygotowanie omletu.
Omlet po złożeniu na pół .
Omlet gotowy do podania.