Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Prosty, szybki, syty, a przede wszystkim pyszny
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 88
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 88
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Do miski z żółtkami dodaj wszystkie składniki na omlet oprócz białek.
W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj do masy i delikatnie, ale dokładnie wymieszaj.
Sporą patelnię rozgrzej z odrobiną masła. Smaż z obu stron pod przykryciem, na małym ogniu.
W tym czasie w osobnej miseczce, jabłko pokrój na małe kosteczki i wymieszaj wszystkie składniki na serek,
Nałóż serek na zdjęty z patelni, gotowy, ładnie zarumieniony omlet. Smacznego! :))