Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadanie do pracy :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 256
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1124
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4473
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 256
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1124
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4473
Składniki
Korzenie buraków odcinamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 2h w temp. 200 stopni. Zwykle piekę buraki wieczorem i na noc zostawiam w folii w piekarniku, żeby doszły :)
Natkę botwinki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy rukulę. Buraki odwijamy z folii i kroimy w grubą kostkę. Do miski dodajemy również pokruszony ser biały. Dolewamy kilka łyżek oliwy z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem.