Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadanie do pracy :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Korzenie buraków odcinamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 2h w temp. 200 stopni. Zwykle piekę buraki wieczorem i na noc zostawiam w folii w piekarniku, żeby doszły :)
Natkę botwinki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy rukulę. Buraki odwijamy z folii i kroimy w grubą kostkę. Do miski dodajemy również pokruszony ser biały. Dolewamy kilka łyżek oliwy z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem.