Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadanie do pracy :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2899
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6507
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2899
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6507
Składniki
Korzenie buraków odcinamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 2h w temp. 200 stopni. Zwykle piekę buraki wieczorem i na noc zostawiam w folii w piekarniku, żeby doszły :)
Natkę botwinki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy rukulę. Buraki odwijamy z folii i kroimy w grubą kostkę. Do miski dodajemy również pokruszony ser biały. Dolewamy kilka łyżek oliwy z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem.