Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste pyszne racuchy zapraszam na przepis
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 43
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1178
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 43
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1178
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
Składniki
Mieszamy jogurt z jajkiem, trzepaczka dodajemy cukier sól i sodę mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy . Zostawiamy ciasto na 10-15 minut. Po tym czasie wlewamy odrobinę oleju na patelnię , i nakładamy łyżka porcjami racuchy. Smażymy na średnim ogniu powoli z obu stron . Po każdym smażeniu dolewamy trochę oleju na patelnię. Z całej porcji wychodzi 20 racuchów . Najlepiej smakują z domowym dżemem . Smacznego.