Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12302
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425379
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12302
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425379
Składniki
- Drożdże rozpuszczamy w wodzie dodajemy pozostałe składniki. -Mieszamy następnie zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. - wyjmujemy z miski na obsypaną mąką stolnice - zagniatamy -ostawiamy ponownie na 30 minut do wyrośnięcia. - Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni wraz z naczyniem żaroodpornym - Przekładamy ciasto do nagrzanego naczynia przykrywamy i obniżamy temperaturę do 200 stopni. - Pieczmy pod przykryciem 30 minut i później 20 minut bez przykrycia.