Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12875
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4796
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12875
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4796
Składniki
- Drożdże rozpuszczamy w wodzie dodajemy pozostałe składniki. -Mieszamy następnie zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. - wyjmujemy z miski na obsypaną mąką stolnice - zagniatamy -ostawiamy ponownie na 30 minut do wyrośnięcia. - Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni wraz z naczyniem żaroodpornym - Przekładamy ciasto do nagrzanego naczynia przykrywamy i obniżamy temperaturę do 200 stopni. - Pieczmy pod przykryciem 30 minut i później 20 minut bez przykrycia.