Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 902
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 192
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 902
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 192
Składniki
- Drożdże rozpuszczamy w wodzie dodajemy pozostałe składniki. -Mieszamy następnie zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. - wyjmujemy z miski na obsypaną mąką stolnice - zagniatamy -ostawiamy ponownie na 30 minut do wyrośnięcia. - Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni wraz z naczyniem żaroodpornym - Przekładamy ciasto do nagrzanego naczynia przykrywamy i obniżamy temperaturę do 200 stopni. - Pieczmy pod przykryciem 30 minut i później 20 minut bez przykrycia.