Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 971
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 971
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
- Drożdże rozpuszczamy w wodzie dodajemy pozostałe składniki. -Mieszamy następnie zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. - wyjmujemy z miski na obsypaną mąką stolnice - zagniatamy -ostawiamy ponownie na 30 minut do wyrośnięcia. - Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni wraz z naczyniem żaroodpornym - Przekładamy ciasto do nagrzanego naczynia przykrywamy i obniżamy temperaturę do 200 stopni. - Pieczmy pod przykryciem 30 minut i później 20 minut bez przykrycia.