Do góry

Śniadania Przepis na:

"BRYNDZA"- pasta serowa

BRYNDZA- pasta serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48531

Dodano:

Odsłon: 3278

Kiedy byłam dzieckiem moja mama często ją robiła, zawsze w piątek do rybki. Uwielbiałam tę pastę i do dziś tak zostało. To nie jest prawdziwa bryndza, ale u nas w domu była i będzie pod taką nazwą. Każdy wie o co chodzi, gdy pada hasło "bryndza" :))

Składniki

  • biały ser półtłusty lub tłusty 25 dkg
  • śmietana 18% 2-3 łyżki
  • jedna mała cebula pokrojona w kostkę
  • sól, mielona słodka papryka
  • tuńczyk w sosie własnym lub podwędzany szprot w oleju
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser biały rozetrzeć w misce, dodać cebulę, przyprawy i śmietanę. Składniki wymieszać na jednolitą masę. "Bryndza" gotowa :)

    W mojej dzisiejszej bryndzy jest jeszcze rzodkiewka, ale to już full wypas :))

    Na kanapki nakładać gotową byndzę i rybę.

    Jeżeli ktoś nie lubi rybki, może na bryndze nałożyć plasterek szynki.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń