Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
opcja na pyszne i wartościowe śniadanie
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3692
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 192
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 76
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 99
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3692
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 192
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 76
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 99
Składniki
Mleko kokosowe przelewamy do rondelka, dodajemy syrop ryżowy i doprowadzamy do wrzenia. Do gorącego mleka wsypujemy bulgur, wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Nie gotujemy. Zostawiamy pod przykryciem na ok. 20 minut.
Z moreli wyjmujemy pestkę, mango kroimy na mniejsze cząstki, dodajemy cukier i przyprawę, podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy ok. 15 minut, aż owoce zmiękną. Następnie miksujemy na aksamity krem.
Kokosową kaszę bulgur polewamy musem i gotowe. Jeśli kasza wyjdzie trochę za sucha, możemy do niej dodać kilka łyżek syropu, który powstanie z owoców (jeszcze przed zmiksowaniem).