Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 221
Dodano: 19.11.2008
Odsłon: 4252
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Chałkę kroimy w grube kromki. W misce roztrzepujemy jaja z cukrem waniliowym i mlekiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kromki chałki moczymy dobrze z obu stron w misce z mlekiem, jajami i cukrem waniliowym i smażymy z obu stron do zrumienienia.Wyjmujemy na ręcznik papierowy i posypujemy cukrem pudrem. Ja uwielbiam posmarowane dżemem. Podawać ciepłe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

ewisienka22 26 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Tak się składa, że często robię grzanki. Te z wanilią też robiłam. Nie musiałam się specjalnie nadwyrężać, bo to żadna filozofia do zwykłych grzanek dodać wanilię. Ale jak dla mnie to po prostu waniliowe grzanki, a nie "smak pączków, choć pączkami nie są"- jak to błyskotliwie ujęłaś. Nie podniecaj się tak, to zupełnie niepotrzebne.0 Kto głosował? | Odpowiedz

qrdej 26 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
A próbowałaś robić. Nie nadwyrężaj się,nie musisz robić,,,,przeczytaj sobie dokładnie"smak pączków,,,choć pączkami nie są".0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewisienka22 25 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
To zwykłe grzanki. Zapewne cukier waniliowy, który dodajesz daje smak zbliżony do pączków.0 Kto głosował? | Odpowiedz

pie3sia 16 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Przypomina mi to pewien deser z dzieciństwa.Muszę spróbować.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz