Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.....prawdziwy smak pączków....choć pączkami nie są
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Chałkę kroimy w grube kromki. W misce roztrzepujemy jaja z cukrem waniliowym i mlekiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kromki chałki moczymy dobrze z obu stron w misce z mlekiem, jajami i cukrem waniliowym i smażymy z obu stron do zrumienienia.Wyjmujemy na ręcznik papierowy i posypujemy cukrem pudrem. Ja uwielbiam posmarowane dżemem. Podawać ciepłe.