Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak cynamonu, wanilii i jabłek. Czy naprawdę możecie się oprzeć ?
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 774
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1610
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6122
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8939
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 774
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1610
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6122
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8939
Składniki
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jajka, mleko, sól, cukier wanilinowy, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon dokładnie wymieszać.
Starte jabłka dodać do ciasta przygotowanego w etapie 2 i wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Racuchy przed podaniem polać jogurtem wymieszanym z miodem i opcjonalnie udekorować dżemem wiśniowym.