Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak cynamonu, wanilii i jabłek. Czy naprawdę możecie się oprzeć ?
Jabłek wszędzie pod dostatkiem, więc tym razem u mnie przepis ze starej książ...
Odsłon: 10019
Jeśli szukasz idealnego śniadania na leniwą niedzielę, nic nie przebije stosu...
Odsłon: 808
Składniki
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jajka, mleko, sól, cukier wanilinowy, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon dokładnie wymieszać.
Starte jabłka dodać do ciasta przygotowanego w etapie 2 i wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Racuchy przed podaniem polać jogurtem wymieszanym z miodem i opcjonalnie udekorować dżemem wiśniowym.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Naleśniki z piekarnika
Śniadania
Placki skyrowe
Śniadania
Tosty ze szparagami - pyszne śniadanie w kilkanaście minut
Śniadania
Omlet z jabłkiem
Naleśniki z piekarnika
Niezwykle puszyste, pięknie przyrumienione, delikatne w smaku naleśniki, któr...
Odsłon: 84
Placki skyrowe
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 231