Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak cynamonu, wanilii i jabłek. Czy naprawdę możecie się oprzeć ?
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6826
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6826
Składniki
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jajka, mleko, sól, cukier wanilinowy, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon dokładnie wymieszać.
Starte jabłka dodać do ciasta przygotowanego w etapie 2 i wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Racuchy przed podaniem polać jogurtem wymieszanym z miodem i opcjonalnie udekorować dżemem wiśniowym.