Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak cynamonu, wanilii i jabłek. Czy naprawdę możecie się oprzeć ?
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1357
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12675
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1357
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12675
Składniki
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jajka, mleko, sól, cukier wanilinowy, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon dokładnie wymieszać.
Starte jabłka dodać do ciasta przygotowanego w etapie 2 i wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Racuchy przed podaniem polać jogurtem wymieszanym z miodem i opcjonalnie udekorować dżemem wiśniowym.