Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne placuszki bananowo truskawkowe. Idealnie sprawdzą się na śniadanie lub smaczny podwieczorek. Truskawki można zastapić malinami lub borówka amerykańską. Podać z dżemem lub śmietaną albo oprószone cukrem pudrem jak kto lubi, albo po prostu same smakują równie smacznie.
miska, łyzka, patelnia rózga do ubijania, pędzelek,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2589
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2589
Składniki
Truskawki oczyścić ze szypułek, opłukać , osuszyć i pokroić w kostkę lub plasterki. Banany po obraniu włożyć do miski rozgnieść widelcem, dodać jogurt , cukier , jajka oraz przesianą mąkę wymieszać i na koniec dodać pokrojone truskawki. Ponownie delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu ( ja smaruję pędzelkiem ), nakładać porcje ciasta i smażyć nie za duże placuszki. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Podawać z dodatkiem dżemu lub śmietany , albo po prostu oprószone cukrem pudrem.
Przygotowanie ciasta.
Placuszki gotowe do podania.