Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pyszne placuszki bananowo truskawkowe. Idealnie sprawdzą się na śniadanie lub smaczny podwieczorek. Truskawki można zastapić malinami lub borówka amerykańską. Podać z dżemem lub śmietaną albo oprószone cukrem pudrem jak kto lubi, albo po prostu same smakują równie smacznie.
miska, łyzka, patelnia rózga do ubijania, pędzelek,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 907
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1961
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 451
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 907
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1961
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 451
Składniki
Truskawki oczyścić ze szypułek, opłukać , osuszyć i pokroić w kostkę lub plasterki. Banany po obraniu włożyć do miski rozgnieść widelcem, dodać jogurt , cukier , jajka oraz przesianą mąkę wymieszać i na koniec dodać pokrojone truskawki. Ponownie delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu ( ja smaruję pędzelkiem ), nakładać porcje ciasta i smażyć nie za duże placuszki. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Podawać z dodatkiem dżemu lub śmietany , albo po prostu oprószone cukrem pudrem.
Przygotowanie ciasta.
Placuszki gotowe do podania.