Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy drożdżowe z bananami

Racuchy drożdżowe z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1672

Dodano:

Odsłon: 45444

Są szybkie w przygotowaniu i smaczne

Składniki

  • Mąka pszenna, 40 dag
  • jajka, 4
  • mleko, 1 cała i 3/4szklanki
  • olej, 2 łyżki
  • drożdże, 5 dag
  • banany, 5-8 sztuk
  • cukier, 6 łyżeczek
  • cukier puder
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Racuchy drożdżowe z bananami

Przygotowanie

  1. Drożdże pokruszyć,dodać do nich 3 łyżeczki cukru,rozprowadzić razem z cukrem,dodać mąkę, mleko,żółtka i 2 łyżki oleju.Wszystko dokładnie wymieszać.Ubić białka z 3 łyżeczkami cukru i dodać do ciasta i jeszcze raz wymieszać.

  2. Banany obrać i przekroić wzdłuż a następnie na kawałki 3-4 centymetrowe.Banany zanurzać w cieście i łyżką kłaść na rozgrzany olej.Usmażyć.Podawać posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirinda_S 04 lutego 2011 Wypróbowałam ten przepis. Racuchy wyszły super.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megs 21 września 2010 Wyprobowalam i stwierdzam ze sa pyszniutkie... mniam mniam polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kufelek 10 maja 2010 Osobiście nie jadam racuszków ale zrobiłam je dla synka. Ocena: mniaaaam. I synek i mąż spałaszowali szybciutko ;).

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń