Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie racuchy z jabłkami o delikatnym smaku szarlotki. Polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1265
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4019
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 998
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1265
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4019
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 998
Składniki
Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól, mieszamy. Robimy dołek w mące i do niego rozkruszamy drożdże, posypujemy cukrem.
Zalewamy połową szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 20 minut żeby drożdże urosły.
Po tym czasie wbijamy jajko, pozostałe ciepłe mleko (375 ml).
Dokładnie mieszamy.
Wymieszane ciasto przykrywamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
W między czasie obieramy jabłka ze skórki, pozbawiamy gniazd z pestkami. Jabłka kroimy w kostkę i posypujemy cynamonem.
Do wyrośniętego ciasta dodajemy wcześniej przygotowane jabłka.
Mieszamy i odstawiamy na 20 minut żeby ciasto podrosło z jabłkami.
W między czasie nagrzewamy patelnię z olejem i łyżką nakładamy robiąc placki.
Smażymy na rumiany kolor placków z obu stron.
Usmażone racuchy osączamy z oleju na papierowych ręczniczkach, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!