Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie racuchy z jabłkami o delikatnym smaku szarlotki. Polecam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3605
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422697
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2440
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3605
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422697
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2440
Składniki
Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól, mieszamy. Robimy dołek w mące i do niego rozkruszamy drożdże, posypujemy cukrem.
Zalewamy połową szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 20 minut żeby drożdże urosły.
Po tym czasie wbijamy jajko, pozostałe ciepłe mleko (375 ml).
Dokładnie mieszamy.
Wymieszane ciasto przykrywamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
W między czasie obieramy jabłka ze skórki, pozbawiamy gniazd z pestkami. Jabłka kroimy w kostkę i posypujemy cynamonem.
Do wyrośniętego ciasta dodajemy wcześniej przygotowane jabłka.
Mieszamy i odstawiamy na 20 minut żeby ciasto podrosło z jabłkami.
W między czasie nagrzewamy patelnię z olejem i łyżką nakładamy robiąc placki.
Smażymy na rumiany kolor placków z obu stron.
Usmażone racuchy osączamy z oleju na papierowych ręczniczkach, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!