Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie racuchy z jabłkami o delikatnym smaku szarlotki. Polecam.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól, mieszamy. Robimy dołek w mące i do niego rozkruszamy drożdże, posypujemy cukrem.
Zalewamy połową szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 20 minut żeby drożdże urosły.
Po tym czasie wbijamy jajko, pozostałe ciepłe mleko (375 ml).
Dokładnie mieszamy.
Wymieszane ciasto przykrywamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
W między czasie obieramy jabłka ze skórki, pozbawiamy gniazd z pestkami. Jabłka kroimy w kostkę i posypujemy cynamonem.
Do wyrośniętego ciasta dodajemy wcześniej przygotowane jabłka.
Mieszamy i odstawiamy na 20 minut żeby ciasto podrosło z jabłkami.
W między czasie nagrzewamy patelnię z olejem i łyżką nakładamy robiąc placki.
Smażymy na rumiany kolor placków z obu stron.
Usmażone racuchy osączamy z oleju na papierowych ręczniczkach, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!