Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na puszyste racuchy drożdżowe z soczystymi jabłkami. Bez wyrabiania i brudzenia rąk. Wychodzą niesamowicie puszyste. Oprószone cukrem pudrem, podane z kleksem jogurtu naturalnego smakują rewelacyjnie. Idealnie sprawdzą się na słodkie śniadanie lub podwieczorek.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 61
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 387
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40480
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 61
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 387
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40480
Składniki
Do miski przesiej mąkę, wkrusz świeże drożdże, zasyp łyżką cukru.
Mleko podgrzej w rondelku lub w mikrofali. Dodaj 3 łyżki ciepłego mleka do drożdży z cukrem. Zasyp całość kilkoma łyżkami mąki. Miskę przykryj czystą ściereczką i odstaw na około 15 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie wymieszaj całość składników łyżką i ponownie przykryj ciasto ściereczką. Odstaw na około 45 minut do wyrośnięcia.
Jabłka obierz, pokrój w kostkę lub paseczki, dodaj do wyrośniętego ciasta. Składniki wymieszaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Placuszki smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone placuszki przełóż na talerz z rozłożonym ręcznikiem papierowym. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!