Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuszki jogurtowe z kawałkami soczystych jabłek. Oprószone cukrem pudrem smakują rewelacyjnie. Ich przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Można je jeść zarówno na ciepło, od razu po przyrządzeniu, jak i na zimno.
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 66
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 86
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 184
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 106
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 150
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 66
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 86
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 184
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 106
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 150
Składniki
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, cukier i cukier waniliowy. Wbijamy dwa jajka i dodajemy jogurt. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Na koniec dodajemy kawałki jabłek.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Przy użyciu łyżki formujemy okrągłe placuszki. Racuchy smażymy partiami na dobrze rozgrzanej patelni na średnim ogniu po równo z każdej strony.
Usmażone racuchy wykładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy placuszki z nadmiaru tłuszczu. Serwujemy oprószone cukrem pudrem.