Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuszki jogurtowe z kawałkami soczystych jabłek. Oprószone cukrem pudrem smakują rewelacyjnie. Ich przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Można je jeść zarówno na ciepło, od razu po przyrządzeniu, jak i na zimno.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9929
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8918
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6331
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9929
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8918
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6331
Składniki
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, cukier i cukier waniliowy. Wbijamy dwa jajka i dodajemy jogurt. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Na koniec dodajemy kawałki jabłek.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Przy użyciu łyżki formujemy okrągłe placuszki. Racuchy smażymy partiami na dobrze rozgrzanej patelni na średnim ogniu po równo z każdej strony.
Usmażone racuchy wykładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy placuszki z nadmiaru tłuszczu. Serwujemy oprószone cukrem pudrem.