Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuszki jogurtowe z kawałkami soczystych jabłek. Oprószone cukrem pudrem smakują rewelacyjnie. Ich przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Można je jeść zarówno na ciepło, od razu po przyrządzeniu, jak i na zimno.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457083
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1295
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2149
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 527
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457083
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1295
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2149
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 527
Składniki
Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, cukier i cukier waniliowy. Wbijamy dwa jajka i dodajemy jogurt. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Na koniec dodajemy kawałki jabłek.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Przy użyciu łyżki formujemy okrągłe placuszki. Racuchy smażymy partiami na dobrze rozgrzanej patelni na średnim ogniu po równo z każdej strony.
Usmażone racuchy wykładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy placuszki z nadmiaru tłuszczu. Serwujemy oprószone cukrem pudrem.