Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placuszki na śniadanie dla naszych pociech.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Następnie połączyć z twarogiem i jajkiem. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać mleko, doprawić solą do smaku i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Kłaść łyżką na rozgrzany olej formując racuszki, smażyć na złoty kolor. Podawać ze śmietaną i cukrem lub z samum cukrem pudrem zmieszanym z wanilią.