Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta na racuszki można dodać owoce: jagody, maliny borówkę amerykańską (to jest super pyszne!), albo wiórki czekoladowe. Wypływająca, ciepła czekolada z każdym kęsem - to jest coś obłędnego! Można pomieszać i dać wszystkiego po trochę :)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1107
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5817
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1133
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1203
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1107
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5817
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1133
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1203
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszać w misce: przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier, sól. W mniejszej miseczce wymieszać składniki mokre: jajka, wanilię, olej - starannie ubić do kremowej i gładkiej masy. Następnie wlać mleko oraz jogurt grecki i wymieszać.
Przygotowaną mieszaninę mokrych składników przelać do miski ze składnikami suchymi i wymieszać delikatnie drewnianą łyżką, do połączenia wszystkich składników. Ciasto w tym momencie nie będzie gładkie, jednak jeżeli dodajemy owoce, nie należy się tym przejmować. Ciasto na racuszki bez owoców można zmiksować, ale krótko!
Podgrzać patelnię na średnim ogniu, wlać odrobinę oleju i kłaść łyżką porcje ciasta. Racuszki smażyć na niewielkim ogniu przez około 4 minuty. Gdy spód stanie się złoto-brązowy, racuszki można przerzucić na drugą stronę i dosmażyć jeszcze przez 2-3 minuty. Gotowe racuszki układać na papierowym ręczniku, przed podaniem posypać cukrem pudrem, można podać owoce i bitą śmietanę, polać miodem albo syropem klonowym. :) Miłego gotowania!