Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podrzucam Wam przepis na racuszki z dodatkiem mąki kokosowej i żurawiny. Smakują obłędnie. Są puszyste, lekkie, słodkie i z lekką nutą kokosa.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka i mieszamy. Do masy dodajemy mąkę kokosową i mieszamy. Masa powinna być konsystencji gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt mało kleista dodaj zwykłej mąki. Dodajemy proszek i żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej racuchy. Po upieczeniu na złoty kolor odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu. Podajemy z ulubionymi owocami.