Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podrzucam Wam przepis na racuszki z dodatkiem mąki kokosowej i żurawiny. Smakują obłędnie. Są puszyste, lekkie, słodkie i z lekką nutą kokosa.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3107
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 732
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 247
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 209
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3107
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 732
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 247
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 209
Składniki
Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka i mieszamy. Do masy dodajemy mąkę kokosową i mieszamy. Masa powinna być konsystencji gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt mało kleista dodaj zwykłej mąki. Dodajemy proszek i żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej racuchy. Po upieczeniu na złoty kolor odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu. Podajemy z ulubionymi owocami.