Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podrzucam Wam przepis na racuszki z dodatkiem mąki kokosowej i żurawiny. Smakują obłędnie. Są puszyste, lekkie, słodkie i z lekką nutą kokosa.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5363
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1711
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1746
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5363
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1711
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1746
Składniki
Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka i mieszamy. Do masy dodajemy mąkę kokosową i mieszamy. Masa powinna być konsystencji gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt mało kleista dodaj zwykłej mąki. Dodajemy proszek i żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej racuchy. Po upieczeniu na złoty kolor odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu. Podajemy z ulubionymi owocami.