Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podrzucam Wam przepis na racuszki z dodatkiem mąki kokosowej i żurawiny. Smakują obłędnie. Są puszyste, lekkie, słodkie i z lekką nutą kokosa.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1242
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457861
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1490
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 602
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1242
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457861
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1490
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 602
Składniki
Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka i mieszamy. Do masy dodajemy mąkę kokosową i mieszamy. Masa powinna być konsystencji gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt mało kleista dodaj zwykłej mąki. Dodajemy proszek i żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej racuchy. Po upieczeniu na złoty kolor odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu. Podajemy z ulubionymi owocami.