Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z jabłkami to pyszne śniadanie lub kolacja. Można je zabrać na wycieczkę, do pracy lub szkoły.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 955
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4001
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 955
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4001
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Składniki
Drożdże pokruszyć, rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, dodać żółtka, śmietanę, wymieszać. Mąkę posiekać z margaryną, dodać sól, śmietanę z drożdżami, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki.
Następnie podzielić ciasto na 3 części. Każdą część rozwałkować na kształt koła, pokroić na osiem trójkątów.
Położyć po ćwiartce jabłka, prószyć cynamonem i cukrem waniliowym, zwijać rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształem.
Piec w temp 190 stopni około 20-25 minut.