Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe rogaliki z dodatkiem maku to pyszna propozycja dla każdego!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457768
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457768
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 590
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Ciepłe mleko połączyć z maślanką i kilka łyżek dodać do drożdży, nasypać też kilka łyżek mąki. Wymieszać i pozostawić na kilka minut.Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ustawić w ciepłym miejscu i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 60 min.
Następnie podzielić na 3 równe części.Każdą rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów, które należy zwinąć tworząc rogalika. Rogaliki przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić do napuszenia. Następnie posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać makiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 min. Smacznego!