Do góry

Śniadania Przepis na:

Rożek Piz Za

Rożek Piz Za

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 9753

Dodano:

Odsłon: 1459

Co powiecie na pyszne rożki drożdżowe, mogą zastąpić Wam drugie śniadanie.

Składniki

  • Składniki na rozczyn:
  • 1 kostka drożdży świeżych
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka ciepłego
  • Składniki na farsz:
  • Cebula
  • 15 dag pieczarek
  • ½ papryki żółtej
  • ½ papryki czerwonej
  • 3 ogórki konserwowe
  • Sól
  • Pieprz
  • Dodatkowo:
  • 20 łyżek mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
  • Ketchup
  • 15 dag sera żółtego
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rożek Piz Za

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na rozczyn rozrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.

  2. 2. Mąkę wsypujemy do miski.
    3. Gdy rozczyn już się podniósł, wlewamy do mąki.

  3. 4. Dodajemy olej, sól, mleko i wyrabiamy.
    5. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.

  4. 6. W tym czasie robimy farsz: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
    8. Następnie pokrojone papryki.
    9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 10. Ogórka kroimy kostkę i łączymy z grzybami, chwilę prużymy.

  6. 11. Ciasto wałkujemy i dowolnie kroimy, w zależności jaki kształt chcemy uzyskać.

  7. 12. Smarujemy ketchupem.

  8. 13. Nakładamy farsz.

  9. 14. Posypujemy serem startym na dużych oczkach.

  10. 15. Składamy zlepiając brzegi ciasta.

  11. 16. Pieczemy 30 minut w 180 °C
    17. Danie gotowe.
    18. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń