Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, chrupiące placki usmażone z tartych ziemniaków doprawionych solą, pieprzem ziołowym i majerankiem z dodatkiem kurzych jajek i mąki.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4668
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4668
Składniki
Obrane ziemniaki myjemy i trzemy na pulpę. Do startych ziemniaków dodajemy jajka, mąkę i suche przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy łyżką masę ziemniaczaną formując placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączamy na ręczniczkach papierowych z oleju. Podajemy na gorąco. Jak kto lubi, może placki jeść z kwaśną, gęstą śmietaną. Smacznego!!!