Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, chrupiące placki usmażone z tartych ziemniaków doprawionych solą, pieprzem ziołowym i majerankiem z dodatkiem kurzych jajek i mąki.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia,
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25365
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19053
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20566
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25365
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19053
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20566
Składniki
Obrane ziemniaki myjemy i trzemy na pulpę. Do startych ziemniaków dodajemy jajka, mąkę i suche przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy łyżką masę ziemniaczaną formując placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączamy na ręczniczkach papierowych z oleju. Podajemy na gorąco. Jak kto lubi, może placki jeść z kwaśną, gęstą śmietaną. Smacznego!!!