Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, chrupiące placki usmażone z tartych ziemniaków doprawionych solą, pieprzem ziołowym i majerankiem z dodatkiem kurzych jajek i mąki.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Obrane ziemniaki myjemy i trzemy na pulpę. Do startych ziemniaków dodajemy jajka, mąkę i suche przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy łyżką masę ziemniaczaną formując placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączamy na ręczniczkach papierowych z oleju. Podajemy na gorąco. Jak kto lubi, może placki jeść z kwaśną, gęstą śmietaną. Smacznego!!!