Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowaną sałatkę grecką możemy zabrać ze sobą do pracy lub do koszyka piknikowego.
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4755
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 81
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 195
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 92
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4755
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 81
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 195
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 92
Składniki
W miseczce mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, miodem, przyprawami i zieleniną. Do sosu dodajemy cebulę, mieszamy. Odstawiamy na kilka minut. Na desce układamy papier do kanapek na nim dosyć długi kawałek foli spożywczej. Na foli układamy przekrojoną pitę. Następnie na jednej połówce układamy liście sałaty. Na sałacie układamy fetę, cebulę oraz resztę warzyw. Owijamy w liście sałaty. Przykrywamy drugą połówką pity. Lekko dociskamy. Kanapkę ciasno owijamy folią spożywczą, a następnie papierem śniadaniowym (żeby papier nam się nie odwijał można zakleić go taśmą klejącą). Gotowe kanapki kroimy na pół ostrym nożem, przekładamy do pudełka lub od razu jemy bo są naprawdę pyszne.