Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowaną sałatkę grecką możemy zabrać ze sobą do pracy lub do koszyka piknikowego.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1194
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14790
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 824
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1194
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14790
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 824
Składniki
W miseczce mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, miodem, przyprawami i zieleniną. Do sosu dodajemy cebulę, mieszamy. Odstawiamy na kilka minut. Na desce układamy papier do kanapek na nim dosyć długi kawałek foli spożywczej. Na foli układamy przekrojoną pitę. Następnie na jednej połówce układamy liście sałaty. Na sałacie układamy fetę, cebulę oraz resztę warzyw. Owijamy w liście sałaty. Przykrywamy drugą połówką pity. Lekko dociskamy. Kanapkę ciasno owijamy folią spożywczą, a następnie papierem śniadaniowym (żeby papier nam się nie odwijał można zakleić go taśmą klejącą). Gotowe kanapki kroimy na pół ostrym nożem, przekładamy do pudełka lub od razu jemy bo są naprawdę pyszne.