Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa alternatywa dla nudnych kanapek, spokojnie można ją zabrać do pracy czy szkoły. Awokado zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3, które oprócz tego, że działają przeciwzapalnie, to są niezbędne do prawidłowej pracy mózgu. Zawarte w awokado wit. E, wit. B6, kwas foliowy i antyoksydant glutation, to czterech wspaniałych, którzy zadbają o skórę i układ nerwowy. Do tego kasza jaglana, która jako jedyna z kasz ma działanie odkwaszające i odśluzowujące. Polecam :-)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 493
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 941
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 493
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 941
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
Kaszę jaglaną należy dokładnie przepłukać na sitku pod bieżącą wodą, ugotować w osolonej wodzie (3/4 szkl.) ok. 15-20 min. Wystudzić. Słonecznik podprażyć delikatnie na suchej patelni. Pomidory pokroic w kostkę. Awokado pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszać, posypać natką pietruszki. Opcjonalnie doprawić solą i pieprzem. Smacznego :-) P.S. Jeśli sałatkę chcemy przygotować do pracy dzień wczesniej, awokado dodajemy dopiero rano, aby za mocno nie ściemniało.