Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 862
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 260
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31506
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 862
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 260
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31506
Składniki
Jajka rozbełtać ze śmietaną. Można to zrobić ręcznie lub mikserem. Wlać do gotującego się mleka. Delikatnie pomieszać. Gotować na wolnym ogniu aż wytrąci się serek. Zdjąć garnek z gazu. Odczekać ok 10 min i zawiesinę wylać na sito wyłożone gazą. Delikatnie ścisnąć gazę, zawinąć. Przyłożyć talerzykiem i pozostawić do rana. Serek utrzeć z miękkim masłem i drobnym cukrem. Dodać śmietanę, sok z cytryny i otartą skórkę z cytryny. Zmiksować dokładnie. Masa musi być gładka. Smacznego.