Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci uwielbiają ten serek, bo jest delikatny i słodki. Jest to dobry materiał na sernik i oczywiście na paschę wielkanocną.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 691
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 257
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 691
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 257
Składniki
Jajka rozbełtać ze śmietaną. Można to zrobić mikserem albo ręcznie. Masę wlać do gotującego się mleka. Delikatnie pomieszać. Gotować na wolnym ogniu aż wytrąci się serek. Zdjąć garnek z gazu. Odczekać ok 10 min i zawiesinę wylać na sito wyłożone gazą. Delikatnie ścisnąć gazę, zawinąć. Przyłożyć talerzykiem. Pozostawić na noc. Rano serek gotowy. Smacznego.